Minisztériumi együttműködés a Panyolai Pálinkákkal

2015. 08.

Stratégiai partnerségi és együttműködési megállapodást kötött a napokban a Földművelésügyi Minisztérium a Panyolai Szilvórium Zrt.-vel.

Az egyezmény értelmében a minisztérium és a szatmári cég rendszeresen egyeztet és információt cserél a közös célokkal és érdekekkel összefüggő gazdaságfejlesztési kérdésekben.

- A minisztérium szakembereivel folytatott előzetes egyeztetések során egyetértettünk abban, hogy a magyar nemzetgazdaság szempontjából a pálinka és a magyar gyümölcspárlat értékteremtésre és értékmegőrzésre alkalmas termék, de ezzel együtt kitörési pont is a magyar gyümölcsökből készült különleges termékek sikeres külpiaci bevezetéséhez – fogalmazott Lakatos Gergely, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója az együttműködési megállapodás aláírását követően.

Az ezen érdekek előmozdítása, valamint a vidék népességmegtartó és -eltartó képességének növelése, munkahelyek teremtése, önfenntartó gazdaságfejlesztés, minőségi termék előállítás, valamint a hazai feldolgozó ipar kapacitásának megerősítése érdekében kötött szakmai együttműködési megállapodás dokumentumát Dr. Nagy István államtitkár ünnepélyes keretek közt adta át a panyolai cégvezetőnek.