Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás 2018.

2017. 23.

A Panyolai Szilvórium Zrt. standján a cég alapításától napjainkig tartó másfél évtizedet mutatták be az installáció elemei a látogatónak, aki nem csak nézelődött, de aktív részese is volt a kiállításnak.

A falakon elhelyezett pergamen-szerű oldalak szövegének olvasásával és grafikai anyagának megtekintésével bepillantást nyert az érdeklődő a Panyolai Szilvórium megszületésének ötletétől egészen napjainkig a vállalat tevékenységébe.

A Panyolai körkép bejárását követően a pálinkagyártás két hangsúlyos mozzanatának is részese lehetett a játékos kedvű vendég. Fotófal jelenítette meg a panyolai pálinkafőzde főzőterének rézüstjeit, s a kivágott arcú főzőmesterek mögé állva vicces fotó készülhetett a látogatókról. Ezt követően a manufaktúraként működő cég palackozó üzemét idéző pultnál egy Elixír pálinka címkézésébe lehetett bekapcsolódni.

A folyamat következő eleme a pálinkakóstolás volt, erre a stand panyolais vendéglátóhelyként kialakított részében nyílt lehetősége az érdeklődőnek, aki közben a vállalat kisfilmjeit is megtekinthetite. 

A stand egyik pultján 0,05 literes panyolais palackokat helyeztünk el, ezek mindegyikében apró tekercs rejtőzött. Üzenet a palackban… A vendég választhatott egyet, a benne lévő üzenet útravalóként szolgált.