Közlemény

2016. 11.

A pálinka minősége megfelelő, a termék körüli negatív megnyilvánulással vélhetően a Panyolai Szilvórium Zrt. lejáratása a cél.

A Tesco kivonja a forgalomból a cég által gyártott Szatmári Ágyas Szilvapálinkát-olvasható az áruházlánc honlapján. A közleményt megelőző NÉBIH-ellenőrzés kizárólag szubjektív (mérésekkel nem alátámasztott) érzékszervi vizsgálatot takart, amelyre hivatkozva kezdeményezte a hatóság az adott gyártási tételre vonatkozó termékvisszahívást. Az ellenminta laboratóriumi elemzéssel teljessé tett vizsgálata viszont azt  igazolta, hogy a termék minősége megfelelő, egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz.  A visszahívást túlzottnak minősítették az érintett kereskedelmi és hatósági felek is.

A Panyolai Szilvórium Zrt., mint több fogyasztói elismerés és szakmai díj tulajdonosa nem tartja meglepőnek ezt a kiélezett piaci időszakban megtörtént ellenkampányt, de mint a cégvezetés hangsúlyozta, változatlanul a minőségi pálinka gyártás és a fogyasztói elégedettség az első számú szempont.